Facebook – Meta – Metaverse – Technokracie – Digitální Koncentrák

Meta, Metaverse je Nástupcem Mobilního Internetu

V říjnu 2021 generální ředitel Mark Zuckerberg oznámil, že mění jméno Facebook na Meta a rozšiřuje jeho hranice do metaverse (Metavesmír). Co je metaverse? Metaverse je nástupcem mobilního internetu. Společnost slibuje plnou novou realitu avatarů a futuristických světů, nebo to spíž bude Digitální Koncentrák?

Facebook – Meta – Metaverse – Technokracie

Frances Haugen Zveřejnila Manipulace Facebooku

Jen týdny před změnou značky Facebook, bývalá zaměstnankyně Frances Haugen zveřejnila tisíce interních dokumentů. Papíry ukazují potenciální poškození produktů Facebook, které by mohlo být zesíleno v Metaverse. Produkty Facebook poškozují děti a oslabují naši demokracii. Únik informací naznačuje, že Facebook věděl, jak škodlivé mohou být jeho produkty. Facebook ignoroval zaměstnance, kteří měli obavy. Je dokázáno, že pokaždé, když předtím Facebook tyto věci popřel, nebyl jen nespravedliví ve svém popírání a útocích na nezávislé výzkumníky, ale věděl, že tito lidé měli pravdu. A to vede k tomu, že zástupci Facebooku se nebránili, ale že podváděli.

Obavy z Technokratické Kontroly

Technokratická oligarchie, jako Jeff Bezos a Elon Musk nalili miliardy do vesmírných projektů. Jak tito technokrati rozšiřují svá území, rostou obavy z toho, jak jejich technologie nás ovlivňují.

Facebook Se stal Motorem Genocidy v Etiopii, Myanmar …

Investigativní Novináři odhalili jak Facebook věděl, že se šíří nenávisti a dezinformace v celosvětovém měřítku. Od podněcování etnického násilí v Etiopii … Matky, sestry, otcové, bratři a všechno v Rakhine bylo spáleno. Masakr v Tigray … Až po přiživování genocidy v Myanmar. Facebook věděl o genocidě na Dombasu, v Palestině

Facebook, Meta klade Zisk před Životy Lidí

Proč Facebook nyní Meta nadále klade zisk před bezpečnost svých uživatelů? Antigone Davis globální vedoucí oddělení bezpečnosti Facebooku lže o dopadech. Senátor Richard Blumenthal kritizoval Facebook. Marka Zuckerbergu nelze věřit …

Facebook a Meta je Současná Systémová Chyba

Změna značky Facebook a jeho cynický pokus posunout pozornost z četných neúspěchů (podvodů) … Metavesmír (metaverse) je další hranicí kontroly v tom jak se to dnes prodává … Mark Zuckerberg se snaží naplnit svoji peněženku. Zuckerberg chce budoucnost teď, což je VR (virtuální realita) a snaží se do ní dostat.

BBC – Metaverse – Sexuální Obtěžování Dětí

Metaverse Může Sbírat Data z Genetické Úrovně

Metaverse je další možný krok v evoluci sociálních médií, umožňující virtuální fyzickou přítomnost lidí, se kterými jste ve spojení z celého světa. Umožňuje virtuální a rozšířenou realitu.

Obchodní Model Facebooku je Založen na Datech

Více dat dává dobrý obchodní úmysl. Facebook má velmi jasný obchodní model, který je pohánět potřebou shromáždit co nejvíce údajů o spotřebitelích nebo uživatelích.

Profesor na Harvardu se Obává o Soukromí Lidí v Meta

Lawrence Lessig – (Professor of Law and Leadership, Harvard Law School) se obáváme se, že nová data, která vytvoříme v Metaverse, by mohla vést k noční můře v soukromí.

Meta je Mnohem Děsivější se Současným Obchodním Modelem

Facebook udělal velký slib s tím, že už nebude dělat rozpoznávání obličeje na fotkách, které nahrajete na Facebook. Ale neřekl, že rozpoznávání obličejů nebude dělat v Metaverse. Jde o to, že budují motor řízený AI (umělou inteligenci), který bude ještě efektivněji manipulovat s chováním v Metaverse, než s tím co bylo možné manipulovat v reálném prostoru …

Data Umožňují Bezprecedentní Kontrolu

Přestože generování většího množství dat není nutně škodlivé, mohlo by společnostem jako Facebook poskytnout bezprecedentní množství kontroly. Jessica Fjeld (Cyberlaw Clinic) Mark Zuckerberg drží mnohem víc síly přes připojení a komunikaci než mají lidé, nebo kdokoliv kdy dřív měl. Do té doby, dokud se tento obchodní model nezmění, Meta je mnohem děsivější verzí toho, čím je Facebook v reálném světě nyní.

Facebook Zhoršuje Fotky

Podle vlastního výzkumu Facebooku, který zveřejnil Wall Street Journal. Platformy zhoršují problémy se zobrazením těla u jedné ze tří dospívajících dívek. Nic z toho nebylo velkým překvapením. Víte Instagram škodí dětem. 13letý o tom ví, každý to ví. Technokratické společnosti hrají velmi chytrou hru ve snaze chránit svou pověst, navzdory množství škod, které produkují. Proto Facebook a Google utrácejí více než Philip Morris a Exxon za lobbování v USA. Tyto podvody mohou mít nebezpečné následky.

Facebook Seje Zlo

Únik naznačuje, že Facebook nepodnikl kroky ke zmírnění rozšíření dezinformací a polarizujícího obsahu na jeho platformě. Extremisté využívali mnoho platforem, ale Facebook je léta opakujícím se tématem. Po mnoho let tato platforma se nechala využívat k zasévání nedůvěry ve volbách a k vytváření stále většího hněvu v těchto komunitách.

Některé záruky zavedené pro Volby v roce 2020 byly odvolány v době před útokem. Měli celou řadu jističů, jak je nazývali, aby zpomalili šílenství, které se zjevně rozvíjelo,ale pozdě odpoledne 6. ledna neměli spuštěnu dokonce více než polovinu z nich.

Facebook svým Chováním Zesiluje Krvavé Války

Více jak rok Etiopie byla uzavřena v brutální občanské válce. V srpnu 28 mrtvých těl, někteří se svázanýma rukama a dírami po kulkách byly vyplavených na břehu řeky na súdánské hranici. Svědci se domnívají, že pocházeli z Tigrai. Etiopská vláda označila objev za falešnou propagandistickou kampaň. Nevíme, kolik jich zemřelo, protože nemáme skutečný počet těl, ale je to jedna z nejkrvavějších válek, jakou jsme zatím viděli.

Facebook Věděl Dříve o Etnickém Podněcování Násilí

Facebook věděl, že se používá podněcování etnického násilí v zemi, ale udělali málo … Spálili mnoho lidí a my jsme se dívali na jejich mrtvoly. Nemohli jsem nic dělat. Facebook viděl jak státní a státní aktéři používají platformu k šíření a rozšiřování dezinformací. Nezávislý žurnalisté, lidé mají obsah z facebook, o kterém víte, že volá po etnickém vyhlazování určitých etnických skupin. Víme, že různé skupiny se organizovaly pomocí platformy, aby získaly peníze na zbraně. Získaly mnoho dalších věcí, které byly v rozporu s mnoha mezinárodními zákony.

Genocida Živena Facebookem

Smrtelný konflikt byl živený Facebookem a nebylo to tak poprvé. Společnost je také obviněna z hraní role v brutálním potlačení rohingských muslimů v Myanmaru v roce 2017. Co noviny prokazují je, že vláda v Myanmaru použila platformu Facebook k vyostření etnického rozdělení, které vedlo ke genocidě v Myanmaru. Nenesou vinu za existenci genocidní kampaně, ale záměrně se stal Facebook motorem této i jiných genocid.

Je to globální problém. Ve Vietnamu Facebook se podřídil tlaku vlády, aby cenzuroval obsah. V Indii byly platformy Facebooku zaplaveny přívalem anti-muslimskými, nenávistnými projevy.

Facebook je financovaný USA ale 90 Procent Uživatelů je mimo USA

Součástí problému je nedostatek investic na facebookových místech mimo USA. Devadesát procent většiny uživatelů Facebooku je mimo Spojené státy, ale devadesát procent bezpečnostního rozpočtu Facebooku je uvnitř Spojených států. Mnoho zemí po celém světě nejsou doslova schopné jakékoliv moderování. To znamená, že nenávist a dezinformace proudí dokonce rychleji v ostatních zemích.

Facebook jako Systémová Chyba

Pro aktivisty hlášený nedostatek ohledů věnovaný z jiným zemí bylo malým překvapením. My všichni musíme žít s následky systému, který umlčuje pravdu a činí ji zcela neviditelnou. Čím více je neviditelná, tím více škody je způsobeno. Viděli jsme to v Myanmaru, v Etiopii a nyní na Ukrajině.

Facebook Pomáhá Zničit Svět

Náklady na opravu platforem jsou ve skutečnosti, že musí najímat lidi. Náklady na nicnedělání jsou nulové. Samozřejmě to spočítali je mnohem levnější nechat svět hořet

Mark Zuckerberg Dokázal, že mu Nelze Věřit

Mark Zuckerberg by se dnes měl na sebe podívat do zrcadla a přesto místo toho, aby převzal odpovědnost a ukázal vedení, pan Zuckerberg se jde plavit na jachtě. Mark Zuckerberg dokázal, že není tím, komu lze věřit, aby dominoval další úrovni, která má být metaverse.

Meta jako Katastrofa pro Soukromí Lidí

Zuckerberg dokonce ani neřešil žádné z těchto problémů, Facebook by mohl být také vítězem příští generace a to by byla katastrofa. Protože pravdou je, že tuto generaci Facebook spravoval pro mnohé velmi špatně. Což vyvolává širší otázky. Jsou naše současné debaty o technologických platformách jako Meta, Facebook dostatečné?

Meta, Metaverse je Nástupcem Mobilního Internetu – Frances Haugen Zveřejnila Lži Facebooku – Frances Haugen Zveřejnila Manipulace Facebooku – Obavy z Technokratické Kontroly – Facebook Se stal Motorem Genocidy v Etiopii, Myanmar … – Facebook, Meta klade Zisk před Životy Lidí – Facebook a Meta je Současná Systémová Chyba – Metaverse Může Sbírat Data z Genetické Úrovně – Obchodní Model Facebooku je Založen na Datech – Profesor na Harvardu se Obává o Soukromí Lidí v Meta – Meta je Mnohem Děsivější se Současným Obchodním Modelem – Data Umožňují Bezprecedentní Kontrolu – Facebook Zhoršuje Fotky – Facebook Seje Zlo – Facebook svým Chováním Zesiluje Krvavé Války – Facebook Věděl Dříve o Etnickém Podněcování Násilí – Genocida Živena Facebookem – Facebook je financovaný USA ale 90 Procent Uživatelů je mimo USA – Facebook jako Systémová Chyba – Facebook Pomáhá Zničit Svět – Mark Zuckerberg Dokázal, že mu Nelze Věřit – Meta jako Katastrofa pro Soukromí Lidí

Děkujeme za Vaši pomoc a sdílení informací.

Následuj nás / Follow us

PAGE TOP