Patent – US20190295733A1 – Plazmové Kompresní Fúzní Zařízení – Salvatore Pais – HEEMFG

Jaderná fúze by byla oproti jadernému štěpení výrazně lepší, protože produkuje mnohem méně radioaktivního odpadu, nevyžaduje obohacený jaderný materiál, který by mohl být použit k výrobě zbraní, má mnohem nižší riziko roztavení a může být poháněna udržitelnějšími zdroji paliva. Fúze je již dlouho považována za dlouhodobé řešení energetických potřeb lidstva.

Patent – US20190295733A1 Plazmové kompresní fúzní zařízení (2018)

Vynálezce: Mgr: Autor: Salvatore Pais

Zařízení pro plazmovou kompresní fúzi, které obsahuje dutý kanál a alespoň jeden pár protistraných protiběžných dynamických fuzorů. Dutý kanál obsahuje vakuovou komoru umístěnou uvnitř dutého kanálu. Každý dynamický fusor má množství otvorů a vnější povrch, který je elektricky nabitý. Dvojice dynamických fuzorů vytváří ve vakuové komoře koncentrovaný magnetický tok energie a elektromagnetické záření, přičemž koncentrovaný magnetický tok energie stlačuje směs plynů, které jsou vstřikovány otvory do vakuové komory, takže se vytváří plazmové jádro, a elektromagnetické záření ohřívá plazmové jádro, zatímco vytvářená magnetická pole omezují plazmové jádro mezi dynamickými fuzory, takže když se do plazmového jádra zavádí další směs plynů otvory, vytváří se přírůstek energie.

Vědec, který stojí za “UFO patenty” námořnictva, podal přihlášku na kompaktní fúzní reaktor (9. října 2019).

Různé Druhy Fúzních Zařízení

V současné době existuje jen několik předpokládaných fúzních reaktorů/zařízení, které jsou v malém, kompaktním balení (o průměru od 0,3 do 2 metrů) a obvykle využívají různé verze magnetického udržení plazmatu. Třemi takovými zařízeními jsou kompaktní fúzní reaktor (LM-CFR) společnosti Lockheed Martin (LM) Skunk Works , fúzní koncept EMC2 Polywell a zařízení Princeton Field-Reversed Configuration (PFRC). […] Na těchto zařízeních se zlepšuje doba udržení plazmatu a samovolného hoření plazmatu vedoucího k zážehu.

Dokáže generovat terawatt (1TW = 1 000 000 000 000 000 W) již při příkonu 1000 wattů. V patentové přihlášce se tvrdí, že toto zařízení pro kompresní fúzi plazmatu je schopno produkovat výkon v rozsahu gigawattů (1 miliarda wattů) až terawattů (1 bilion wattů) s příkonem pouze v rozsahu kilowattů (1 000 wattů) až megawattů (1 000 000 wattů). Pro srovnání, největší americká jaderná elektrárna, jaderná elektrárna Palo Verde v Arizoně, produkuje přibližně 4 000 megawattů (4 gigawatty) a jaderné reaktory A1B určené pro letadlové lodě námořnictva třídy Gerald R. Ford produkují přibližně 700 megawattů. V patentu se dokonce uvádí, že zařízení může “případně vést k zážehovému plazmovému hoření, tj. samovolnému plazmovému hoření bez potřeby vnějšího příkonu”.

Fúzní Reaktory a Torzní Cívky Supravodičů

Většina konstrukcí fúzních reaktorů využívá magnetické uzavření k omezení fúzních reakcí. Jedná se o torzní cívky supravodičů, které vytvářejí silná magnetická pole omezující plazmové jádro reaktoru.

Salvatore Pais

Nové zařízení námořnictva pro fúzní stlačování plazmatu však za svůj klíčový rys označuje stejný princip jako u jiných vynálezů Salvatoreho Paise: “řízený pohyb elektricky nabité hmoty prostřednictvím zrychlených vibrací a/nebo zrychleného otáčení, které jsou vystaveny plynulým, ale rychlým přechodným zrychlením, za účelem generování elektromagnetických polí s extrémně vysokou energií/vysokou intenzitou”. Pais uvádí některé ze svých předchozích publikací jako důkaz (High Frequency Gravitational Waves – Induced Propulsion), že tento typ rotujícího, vibrujícího elektromagnetického systému může vytvářet vysoká magnetická pole potřebná k udržení silné fúzní reakce ve stabilní formě.

Patent popisuje, jak jsou tato magnetická pole vytvářena v duté plazmové komoře, která obsahuje jeden nebo více protilehlých párů kuželovitých nebo klenutých “protisměrně rotujících dynamických fuzorů”, které mají elektricky nabitý vnější povrch obsahující kanály, které do plazmové komory vstřikují palivové plyny, jako je deuterium nebo deuterium-xenon. Pais tvrdí, že když se tyto elektricky nabité fusory otáčejí, “vytvářejí ve vakuové komoře koncentrovaný magnetický tok energie a elektromagnetické záření”, které stlačuje a ohřívá plyny uvnitř. Tyto fusory při otáčení vibrují vysokou rychlostí díky piezoelektrickým vrstvám, jako je titaničitan olovnatý (PZT) – stejný piezoelektrický metamateriál, který podle Paise umožňuje jeho patent na supravodič pro pokojovou teplotu.

“Salvatore Pais” znamená v překladu “Zachránce našeho národa”.

V konferenčním příspěvku, který Pais přednesl na SciTech fóru 2019 Amerického institutu letectví a astronautiky (AIAA) v San Diegu, vynálezce uvádí, že výzkum, který vedl ke všem těmto technologiím, byl financován z jediného programu Námořní inovační vědy a techniky (NISE) – Základní a aplikovaný výzkum (BAR) s názvem “Generátor vysokoenergetického elektromagnetického pole (HEEMFG).

Technologie HEEMFG je popisována jako technologie schopná vytvořit silové pole jako ze science fiction, která by mohla vytvořit “neproniknutelný obranný štít pro námořní a pozemní i vesmírné vojenské a civilní prostředky, chránící tyto prostředky před hrozbami, jako jsou protilodní balistické střely”, Radar Evading Cruise Missiles, Top Attack for Main Battle Tanks (pozemní a námořní systémy), stejně jako proti účinkům slunečními paprsky vyvolaných koronálních výtrysků hmoty nebo k obraně kritických vojenských satelitů v roli ASAT [anti-satellite] (vesmírný systém). “

V patentové přihlášce námořnictva na HAUC se tvrdí, že radikální schopnosti pohonu a manévrování jsou možné díky neuvěřitelně silnému elektromagnetickému poli, které kolem sebe v podstatě vytváří kvantové vakuum, jež umožňuje ignorovat aerodynamické nebo hydrodynamické síly a odstranit z rovnice vlastní setrvačnou hmotnost. Schopnost generovat takové vysokofrekvenční elektromagnetické vlny je tedy klíčem k údajným schopnostem tohoto teoretického hybridního plavidla, které se může téměř bez námahy vznášet vzduchem a vodou neuvěřitelnou rychlostí s minimálním odporem nebo setrvačností.

Prameny

Následuj nás / Follow us

Jeden komentář u “Patent – US20190295733A1 – Plazmové Kompresní Fúzní Zařízení – Salvatore Pais – HEEMFG”

Komentáře jsou uzavřeny.

PAGE TOP